Invitatiile la nunta sunt trimise de obicei cu doua-trei luni inainte de eveniment indiferent daca acesta are loc intr-o perioada de concedii sau daca mirii planuiesc sa iasa din localitate/tara impreuna cu invitatii. Oricum ar fi, trebuie sa anuntati invitatii mult mai din timp daca vreti cu adevarat ca ei sa va fie alaturi.

Va recomand sa le spuneti de nunta cu un an inainte, imediat dupa ce ati stabilit data si locul nuntii, printr-o mica invitatie informala – un simplu e-mail cu data pe care sa si-o rezerve in calendar pentru evenimentul vostru. Daca vreti sa urmati eticheta si nu sunteti mari fani ai noilor tehnologii, puteti sa le trimiteti mesajul “Save the Date” prin posta. Cei de la firma care va realizeaza invitatiile va pot face un “Save the Date” ca la carte. Sunt multe moduri inventive pentru o astfel de invitatie. De exemplu, poate fi un magnet pe care invitatii sa-l puna intr-un loc in care sa-l vada cat mai des si sa-si aminteasca de voi si de nunta voastra.

Un “Save the Date” este important si pentru mirii care isi doresc o petrecere tematica la nunta lor. Prin intermediul acestei prime invitatii le aduceti la cunostinta ca trebuie sa se pregateasca intr-un anumit fel pentru nunta voastra. Sau le puteti da doar un mic indiciu despre tematica, astfel incat sa-i faceti curiosi, si apoi sa reveniti cu tema in invitatia propriu-zisa. “Save the Date”-ul poate fi mai important decat va imaginati pana acum. Si nici nu va consuma mult timp daca va faceti planurile asa cum trebuie.