Aranjarea invitatilor la mese este unul dintre cele mai grele lucruri pentru miri. Iata cateva sfaturi dupa care sa va ghidati:

1. Aduna din timp confirmarile astfel incat sa nu ai surprize – scaune sau mese in plus inseamna si alte lucruri in plus: fete de masa, huse pentru scaune, aranjamente florale, meniuri, etc.

2. Dupa etapa confirmarilor, grupeaza-ti invitatii: pe familii, pe cunostinte, pe orase, pe varste. Este important ca cei de la masa sa aiba ceva in comun. Fie provin din acelasi oras, fie lucreaza in domenii apropiate, este important pentru ei sa gaseasca un numitor comun care sa-i ajute sa socializeze. Nu inghesui invitatii la o singura masa. Mai bine ocupa doua mese, dar lasa-le spatiu sa stea relaxati.

3. Incepe asezarea la mese cu familiile voastre. Este important ca ei sa fie in mijlocul invitatilor. Cand voi nu veti putea vorbi cu ei, parintii vor fi cei care vor comunica cel mai bine cu restul invitatilor.

4. Invitatii mai in varsta ar trebui asezati mai departe de DJ/formatie sau boxe.

5. Masa la care stau copiii ar trebui sa fie cat mai aproape de usa, astfel incat acestia sa poata sa mearga in sala de odihna atunci cand obosesc.